söndag, maj 02, 2010

Framtidens teknik

En förmån som man har när man jobbar inom media är att man ofta får förhandstesta en hel del saker. En vän som praktiserar på ett teknikmagasin har till exempel just nu en 3D-tv i sin ägo ett par dagar (som alltså ännu inte finns ute på marknaden för allmänheten) och även jag fick möjligheten att komma och hälsa på för att förhandskika litegrann. Eftersom det inte finns några 3D-filmer ute än, så blev det inte någon mer spännande tv-stund än med olika 2 minuter långa demoklipp som spottade ut 3D-effekter. Men både kvalitén och effekterna gjorde sig lika bra på tv som på 3D-bio... om än i lite mindre format. Det kommer att bli häftigt när filmerna också kommer (vilket de ju lär göra så fort 3D-tvn också finns ute)!

Jag är fortfarande helt frälst av min första 3D-upplevelse, som verkligen var som klippt och skuren för just 3D och som jag tidigare också sagt nog var den häftigaste filmupplevelsen jag haft någonsin. En 3D-film har ett sätt att sluka dig totalt så som en vanlig film inte kan, om den inte är riktigt jäkla svinbra. Det är så mycket mer sinnen som kommer in. Det kommer mycket närmare.

Man får fortfarande stå ut med att kika på filmen genom glasögonbågar (batteristyrda också). Just de här var dessutom ganska enhändigt anpassade efter storhövdade personer med breda näsor och satt inte speciellt bra, men det känns som en mindre detalj som kommer att bli bättre. Annars är det som att ha sin egen lilla 3D-duk hemma i vardagsrummet... lika häftigt som på bio, fast i mindre format.

Som om inte hela 3D-grejen vore nog häftig upptäckte vi dessutom de här:













...framtidens "sladd" mellan 3D-tvn och 3D-spelaren. Närmare bestämt ingen sladd alls, utan någon slags trådlös koppling – via USB! Så om nu inte 3D blir coolt, så blir åtminstone det här det!

Inga kommentarer: