tisdag, maj 05, 2009

Läsårets sista kurs

Vi startade nya kursen "B-uppsats" idag med blandade känslor. Vårt PM där vi redovisat vår uppsatsidé ska nu sättas i verket och rapporteras genom en vetenskaplig uppsats. Vi hade vårt första möte med vår handledare idag som ska handleda oss genom arbetet - och inget blev som vi hade tänkt oss. Vår handledare, som vi känt oss lite smått osäkra över, visade sig från en helt ny sida som fick oss att tänka i helt nya banor som vi tidigare missat. Uppsatsidén, som varit så lovordad från våra förra handledare, insåg vi plötsligt var alldeles för stor, komplicerad och alltför tidskrävande för den tid vi har på oss att utföra undersökningen. Dessutom insåg vi idag att vi bara har tre veckor på oss att sätta oss in i, förbereda, utföra, analysera och skriva ihop hela vår undersökning - tre veckor. Det är ingenting! Jag förstår inte ens hur man kan bestämma att skriva en uppsats på bara tre veckor... var hamnar kvalitén då?
Hur som helst, efter lite vånda, förvirring, research, tankearbete, diskuterande och omstrukturering bestämde vi oss för att till stor del ändra hela vår uppsatsidé.
Nu känns det både lite bättre och lite sämre... Bättre för att idén känns genomförbar, intressant och bättre än den förra. Bättre också för att det fungerade så bra ihop med handledaren. Sämre för att det helt plötsligt blev en enorm tidspress som vi inte riktigt räknat med. Det kommer att bli tufft, men bra, om allt bara går vägen.

2 kommentarer:

Ylva sa...

Jag vet precis vad du snackar om! Våran handledare tog också ned oss på jorden lite. Tycker inte lärarna gett så mycket kommentarer ang. hur mycket tid man faktiskt har innan. Men det första våran handledare sa idag var att ingen kommer hinna göra en enkät t.ex. Så det var ju tur att vi hade slopat den metoden :)

Lina-Marie sa...

Ylva: Jag vet! Jag undrar bara varför de lät oss tro att allt var frid och fröjd. Var det inte därför de fanns till under förra kursen, för att få oss att inse sånt här i tid?