tisdag, november 10, 2009

Stockholmsföreläsningarna

Kursveckan i Stockholm rivstartade imorse. Under sju timmar har vi fått lära oss allt om termer som icc, candela, lux och DE, hur man kalibrerar en bildskärm och hur man arbetar med färgprofiler. Vi har också lärt oss att en pixel är lika stor som en fyrtiondel av ett hårstrå, att det finns över 14 miljoner färger som ögat aldrig uppfattar och att det mänskliga ögat bara har förmåga att se rätt färgnyans av ett föremål i 10-15 sekunder. Visste du t.ex. att om du har en färgad vägg bakom datorskärmen kommer den göra att du ser helt fel färger på bilderna i datorn? Och att ögat efter 50 minuter framför en och samma bild inte längre återger rätt färger?
Under eftermiddagen fick vi sedan lära oss hur man bäst marknadsför sig själv som varumärke genom allt från att bara lyssna och diskutera i grupper, till att få bollar kastade på oss och att på ett papper fullt av siffrorna 1-90 lokalisera dessa i nummerordning på under två minuter.

Kort sagt: det har varit en intressant, galen, intensiv och väldigt blandad dag och den kommer nog att avslutas med en väldigt tidig kväll.

1 kommentar:

Malin sa...

Lite roligt att samma snubbe som i måndags beskrev en pixel som mindre än ett hårstrå idag sa att de är först i datorn pixeln får en stolek och att man då bestämmer hur stor den ska vara... Eller har jag missat nåt?