tisdag, december 02, 2008

Work it, work it...

Gårdagen spenderades åter igen på skolan, från åtta på morgonen fram till midnatt, med sista filmarbetet för den här kursen. Den här gången skulle vi göra ett nyhetsinslag på 3 minuter. Vi (gruppen) valde att göra en grej på en ny saneringsmetod av det kvicksilver, som ligger kvar i sundsvallsbukten från svunna tider. MF och Norde kollade in läget ute på saneringsplatsen, medan jag och M åkte till Härnösand, där jorden renas från kvicksilvret. Vi passade på att besöka den ödsligt belägna saneringscentralen strax utanför Härnösand också, när vi ändå var i krokarna... eller besöka och besöka... vi plumsade runt i djupsnön utanför stationens stängsel i djupsnö och försökte få en bild på ett släp som tippade av jord någonstans där bakom alla träden. Blev kanske inte så lyckat bildmaterial... men kul hade vi!

Redigeringsarbetet började någonstans runt 16:00, fast vi kom inte igång förän efter sju... Vad vi gjorde fram till dess är ännu oklart.
Det var inte fullt lika mycket drag den här natten som det var förra gången. Kanske för att vi den här gången kände till att det fanns en knapp för att sätta igång luftkonditioneringen? Det blev inte fullt lika länge heller... 00:12 var materialet inlämnat. Tyvärr fel sorts material fick vi veta på morgonen av vår lärare Ingemar... någonstans hade vi fört över råmaterialet istället för det färdiga klippet, så Ingemar har fått titta på när M byter spolarvätska, skoterleder utanför Härnösand, ett renspår... såntdär som kan råka komma med när en M och en Lina åker ensamma till Härnösand och intervjuar tråkiga gubbar :) Men tillslut fick vi upp det riktiga inslaget, och vi fick riktigt bra respons på det också, kändes det som. Så det kändes bra!

Imorgon ska vi köra igång med arbetet inför slutuppgiften: ett direktsänt nyhetsprogram.



Här sitter klassen på genomgång
av alla gruppernas material

och här sitter Ingemar
och skrattar åt resultaten ;)

Inga kommentarer: