Punschrullar/dammsugare:
(ca 15 stycken)
Fyllning:
• 100 g smör eller margarin.
• 1 dl florsocker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1-2 msk kakao
• 3 dl sockerkakssmulor (eller andra kaksmulor)
• Arraksessens eller punsch efter smak
Blanda ihop matfettet, florsockret, vaniljsockret och kakaopulvret till en luftig, kladdig smet. Tillsätt därefter kaksmulorna och blanda väl. Smaka av med arraksessens/punsch. Ställ smeten i kylskåpet så att den stelnar lite och blir lättare att arbeta med.
Garnering:
• 250-300 g marsipan (eller grönfärgad mandelmassa)
• Smält blockchoklad (ca 100 g)
Rulla smeten till ca 15 små avlånga bitar, ca 5 cm långa. Kavla ut marsipanen/mandelmassan tunt över ett bord och klä de små bitarna. (Tips: Skär marsipanen/mandelmassan så att den får riktiga kanter - det blir lättare att klä punschrullen då. Tryck ihop marsipanen/mandelmassan i kortkanterna av rullarna)
Smält mörk blockchoklad i ett varmt (ej kokande!) vattenbad och doppa rullarnas ändar i chokladen. Låt chokladen stelna på rullarna på ett bakpapper ett par minuter. Ställ sedan in i kylskåpet och servera kylda.

1 kommentar:
Åååååh nu vattnas det i munnen på mig!
Skicka en kommentar